Huub is de naam

Van kleine pannetjes bier tot grote ketels gerstenat, dat was mijn roeping een aantal jaren geleden.
Geboeid door de techniek, passie en mooie glazen bier heeft mij geleid tot het op de markt brengen van Húflo Originals.
Het 'normaal' weer 'speciaal' maken, dat is waar ik voor sta.
Eerlijk, ambachtelijk, persoonlijk en gemeenschap zijn de kernwoorden in mijn onderneming.

Voorjaar 2014

Wellicht voor velen het meest gewaardeerde feest van het jaar: carnaval! Aan tafel met vrienden werden de nodige pilseners genuttigd, tot de vraag viel: wat is pilsener nu eigenlijk? Een kort antwoord volgt: iets met water, mout, hop en gist ofzo? Dit was echter wel duidelijk bij de meeste aanwezige. De volgende vraag volgde al snel: kunnen we dat niet zelf maken? Het idee was geboren.

Najaar 2014

De stoute schoenen zijn aangetrokken en het basismateriaal voor het brouwen van ons eerste gerstenat stonden inmiddels gereed. Uit snel onderzoek bleek dat een pilsener vakmanschap vergt, kennis en ervaring. Een blond bier zou dus de eerste intrede doen. En niet zonder resultaat!

Voorjaar 2015

Meerdere recepten volgde. Met vallen en opstaan werd er druk door gebrouwen en recepten ontwikkeld. De liefde voor deze ambacht was al niet meer weg te denken, dit was onze roeping! Vele brouwsels volgden, de ene zeer smakelijk, dan andere niet bierwaardig. Doorzettingsvermogen was verijst, en dat was er in overvloed. Het idee om een “echte” pilsener te brouwen kwam weer boven tafel. Dit werd al snel in de praktijk gebracht. Ook dit recept ontwikkelde verder en verder.

Najaar 2015

Recepten werden beter en beter, het brouwproces kregen we steeds beter onder controle. Er kwam vraag uit nabije kringen of het bier te proeven was. Lokale ondernemers volgden al snel. De apparatuur was niet toereikend meer, de vraag was te groot. Opschalen was de optie. Wat een trots!

Voorjaar 2016

De brouwerij draaide opnieuw zijn maximale capaciteit. De passie en liefde voor het brouwen van deze bieren floreerde, evenals de drang voor het uitvinden van een “echte” pilsener. Meerdere pilseners werden gebrouwen naast alle overige bieren. Zeker nu de carnaval weer in aantocht was, werd het streven gesteld om in 2017, tijdens carnaval, een eigen pilsener op tafel te zetten. Deze moest natuurlijk goed van smaak zijn (ongefilterd, ongepasteuriseerd en dus ook troebel), maar zeker niet onbelangrijk: lekker doordrinkbaar zijn! Alle speciaalbieren werden hartelijk ontvangen door zowel kenniskring als onbekenden van de brouwerij.

Najaar 2016

Daar gaan we dan. DE PILSENER werd gebrouwen. Deze zou tijdens oudjaar geproefd kunnen gaan worden. De eerste fles ging open, wat een feest was dit. Ongelooflijk werd meermaals herhaald. Wat was dit lekker! Hier gaat meer van gebrouwen worden. Alle overige bieren (overigens nog niet op de markt) deden hier niet voor onder.

Voorjaar 2017

De pilsener werd goed gedronken door nabije kringen. De vraag was vele malen groter dan het aanbod. De passie voor deze Ambachtelijke pilsener was groot genoeg om deze voor een groter publiek beschikbaar te maken. Een eigen onderneming!

Najaar 2017

Het brouwen van de bieren is wat meer op de achtergrond geraakt. Het opzetten van een succesvolle onderneming heeft tijd nodig. Goede voorbereiding is het halve werk. Misschien niet het karwij dat elke brouwer graag doet, want die wil natuurlijk brouwen! Geduld blijkt een schone zaak.

Voorjaar 2018

De ambachtelijk pilsener is gebrouwen, afgevuld en ingepakt. Klaar om de verkoop in te gaan vanaf medio maart!

Najaar 2018

Het eerste jaar van Húflo Originals zit er bijna op. Veel nieuwe mensen leren kennen en uiteraard op vele plekken de schappen mogen vullen met de Ambachtelijk pilsener. Nog voor het einde van het jaar is er een 2e bier aan het assortiment toegevoegd. Een amarene kersen stout. Ook zijn er plannen voor een champagne bier. More to come!